Jak ułatwić sobie przygotowywanie posiłków na zewnątrz
Na pierwsze cieplejsze dni fanom wędzonych mięs, ryb oraz
serów polecamy wędzarnię balkonową zasilaną paliwem żelowym, która zajmując
naprawdę małą ilość miejsca, pomoże w przygotowaniu zarówno zachwycających dań
mięsnych i bezmięsnych, jak i przekąsek czy dodatków w postaci serów oraz
warzyw. W uzyskaniu idealnej złocistej barwy, a także lekkiego dymnego aromatu
pomogą odpowiednie zrębki. Wędzarnia zbudowana ze stali nierdzewnej posłuży
przez lata, a możliwość wyboru modelu z jednym lub dwoma rusztami pozwoli
dostosować ilość przygotowywanych pyszności do potrzeb własnych i rodziny.
Dlaczego warto wędzić? Kto sam wędzi lub ma przyjemność kosztować domowych
wędzonek przy różnych okazjach, tego już nie trzeba przekonywać. Mamy więc
nadzieję, że i Ty dołączysz do tego elitarnego grona smakoszy i pomyślisz o własnych wędzarniczych pysznościach!
Zdj. 1. Wędzarnia zbudowana ze stali nierdzewnej posłuży przez lata, a możliwość wyboru modelu z jednym lub dwoma rusztami pozwoli dostosować ilość przygotowywanych pyszności do potrzeb własnych i rodziny.
Szybkie dania jednogarnkoweGdy pogoda się ustabilizuje i popołudnia spędzane na łonie
natury staną się normalnością, a grillowanie i ogniska już nie będą
wystarczającą atrakcją, warto przygotować pyszne dania jednogarnkowe w kociołku
myśliwskim. Gulasze oraz zupy sprawdzą się podczas weekendowych czy urlopowych
biesiad i spotkań na świeżym powietrzu. Kociołki o dużej pojemności pozwolą Ci
na przygotowanie obiadu dla całej rodziny, a jeśli zadbasz o ich odpowiednie
wypalenie, mycie i konserwację, to swoją funkcjonalnością i potencjałem będą
cieszyć przez długie lata.
Zdj. 2. Kociołki o dużej pojemności pozwolą Ci na przygotowanie obiadu dla całej rodziny, niezależnie od warunków pogodowych.
Zadbaj o odpowiednie doprawienie i zamarynowanie! Oczywiście przygotowując domowe mięsa, ryby czy sery, należy zadbać o ich odpowiednie doprawienie i zamarynowanie. Pomogą w tym dedykowane peklosole, mieszanki ziół i przypraw, a także nastrzykiwarki, przy użyciu których zagwarantujesz sobie równomierny nastrzyk, a co za tym idzie, soczyste i aromatyczne potrawy o bogatym smaku.
Przy przygotowywaniu solanek warto użyć solomierzy, które w wygodny sposób pomogą w kontroli poziomu nasolenia wody. Wszystkie wędliny oraz sery umieszczone podczas wędzenia w siatkach wędliniarskich bądź dedykowanych do serów, zachowają swój piękny kształt i nabiorą profesjonalnego wyglądu.
Zdj. 4. W przygotowanie mięs pomogą nie tylko dedykowane peklosole, mieszanki ziół i przypraw, a także nastrzykiwarki i solomierze.
Namówiliśmy Cię do kulinarnych eksperymentów? Wierzymy, że
tak. Zatem nie pozostaje nam nic innego, jak życzyć Ci pięknej pogody, wielu
udanych biesiad z apetyczną zawartością kociołka oraz przyjemności degustowania
wędzonych domowych specjałów. Te smaki zachwycą każde podniebienie!